7 d’oct. 2012

Carolines

Cada any, quan l'Athletic Club de Bilbao i la Real Societat s'enfronten en partit de lliga, organitzem una trobada basca amb els amics. Mirem el partit embolicats amb bufandes i samarretes d'ambos equips mentre escoltem la retransmissió en euskera (he de confessar que cap de nosaltres en parla una paraula!).

Cada un de nosaltres prepara un tipus de pinxo i en acabar el partit fem un sopar/concurs on cada any hi ha més nivell! Aquí teniu una mostra de l'esdeveniment de la setmana passada:


Aquest any van guanyar els txuri-urdins però a la tornada ja en parlarem... Això si, de ben segur que les ikurriñes, les txapeles i els riures no hi faltaran!

Les postres van anar a càrrec meu, i vaig escollir uns dolços típics de Bilbao anomenats carolines.
No tenia ni idea de quin gust tindria, però si us animeu a provar-ho us sorprendrà!


                      

Ingredients:
Per la base
  • 1 làmina de pasta de full
  • 3 ous
  • 125 g de farina
  • 125 g de sucre
  • 125 g de mantega
  • pela de mitja llimona
  • 1/2 l de llet
Pel merenga
  • 4 ous
  • 150 g de sucre
  • 150 g de xocolata negra
Procediment:
Per la base
  • Tallar la làmina de pasta de full en cercle per folrar motlles rígids de magdalenes o flameres prèviament untant amb mantega.
  • Dins un cassó escalfar la llet juntament amb la pela de llimona uns 10 minuts; retirar la llimona i deixar refredar
  • En un bol barregem els ous, el sucre, la mantega fosa, la llet i la farina fins que quedi una textura homogènia.
  • Amb aquest líquid omplim les cassoletes 3/4 parts.
  • Enfornar durant 20 minuts a 180ºC. El forn ja ha d'estar preescalfat.
  • Deixar refredar completament
Pel merenga
  • Separar els rovells de les clares
  • Muntar les clares a punt de neu amb l'ajuda d'una batedora
  • Anar afegint el sucre a cullerada a cullerada i ben a poc a poc. Ha de quedar un merenga ben rígid.
  • Posar el merenga dins una mànega pastissera i cobrim les bases ja preparades donant una forma cònica. 
  • Posar-ho al forn 10 minuts a 100ºC per tal que s'endureixi una mica. Ha d'estar prèviament escalfat.
  • Batre els rovells amb 2 cullerades de sucre i amb l'ajuda d'un pinzell pintar dues línies verticals sobre el merenga. Enfornar 10 minuts més.
  • Fondre la xocolata al microones i quan estigui tèbia pintar dues tires de xocolata al con de merenga.
  • Reservar a la nevera fins l'hora de servir.
On egin ;)