26 de jul. 2011

Lemon pie


Ingredients
Per la base:
  • una làmina de pasta brisa
  • cigrons crus
Pel farciment:
  • 375 g de llet condensada
  • 75 ml de suc de llimona
  • 3 rovells d'ou
Pel merenga:
  • 3 clares d'ous
  • 80 g de sucre
  • 1 pessic de sal
Procediment
  • Folrar un motlle amb la pasta brisa i punxar-la amb una forquilla
  • Posar un paper vegetal a sobre la massa i damunt els cigrons crus perquè no s'infli 
  • Enfornar durant 10 minuts a 180ºC amb el forn precalentat 
  • En un bol posar la llet condensada, els rovells i el suc i remenar fins que quedi homogeni
  • Quan la base estigui cuita, retirar els cigrons i el paper vegetal i farcir de la crema de llimona
  • Enfornar 10 minuts més a la mateixa temperatura
  • Desmotllar i reservar
  • Posar en un bol al bany maria les clares, el sucre i la sal. Remenar fins que el sucre estigui dissolt i evitant que bulli.
  • Retirar del foc i batre fins que quedi un merenga ben muntat
  • Col·locar el merenga sobre la base i gratinar amb el grill del forn o amb un soplet de cuina.
* NOTA: Enlloc de cigrons crus podem fer servir mongetes seques o qualsevol llegum crua que pesi una mica