Per la base:
- una làmina de pasta brisa
- cigrons crus
Pel farciment:
- 375 g de llet condensada
- 75 ml de suc de llimona
- 3 rovells d'ou
Pel merenga:
- 3 clares d'ous
- 80 g de sucre
- 1 pessic de sal
Procediment
- Folrar un motlle amb la pasta brisa i punxar-la amb una forquilla
- Posar un paper vegetal a sobre la massa i damunt els cigrons crus perquè no s'infli
- Enfornar durant 10 minuts a 180ºC amb el forn precalentat
- En un bol posar la llet condensada, els rovells i el suc i remenar fins que quedi homogeni
- Quan la base estigui cuita, retirar els cigrons i el paper vegetal i farcir de la crema de llimona
- Enfornar 10 minuts més a la mateixa temperatura
- Desmotllar i reservar
- Posar en un bol al bany maria les clares, el sucre i la sal. Remenar fins que el sucre estigui dissolt i evitant que bulli.
- Retirar del foc i batre fins que quedi un merenga ben muntat
- Col·locar el merenga sobre la base i gratinar amb el grill del forn o amb un soplet de cuina.
* NOTA: Enlloc de cigrons crus podem fer servir mongetes seques o qualsevol llegum crua que pesi una mica
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada