1 d’ag. 2011

Mousse de iogurt


Ingredients
Per la base:
  • 20 galetes maria
  • 1 nou de mantega
  • 1 raig de llet
Per la  mousse:
  • 4 iogurts grecs
  • la mesura d'un iogurt de sucre
  • 100 g de llet condensada
  • 400 ml de nata per muntar
  • 6 fulles de gelatina neutra (o 2 sobres)
Per la cobertura
  • 1 pot de melmelada de maduixa
  • 200 ml d'aigua
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • maduixes
  • xocolata
Procediment
Per la base:
  • Triturar les galetes maries fins que quedin com sorra 
  • Dins un got escalfar la mantega i la llet al microones
  • Barrejar-ho tot i cobrir el cul d'un motlle desmuntable
Per la mousse
  • Posar en remull tres fulles de gelatina
  • En un bol barrejar els iogurts, la llet condensada i el sucre
  • Escórrer la gelatina, fondre al microones 5 segons i afegir-ho a la mescla anterior
  • Muntar la nata i afegir-la amb moviment suaus amb l'ajuda d'una espàtula
  • Posar sobre la capa de galetes i reservar a la nevera un mínim de 5 hores
Per la cobertura
  • Escalfar l'aigua dins un cassó juntament amb la melmelada sense parar de remenar
  • Afegir la gelatina prèviament hidratada i seguir removent fins que estigui ben liquid
  • Retirar del foc i deixar temperar una mica
  • Abocar sobre la mousse i reservar a la nevera
  • Quan estigui quallat ja es pot desmotllar i servir.
  • Decorar. Jo vaig optar per rentar les maduixes, tallar-les pel mig i fer dibuixos per tal que semblessin marietes

2 comentaris:

Anna VB ha dit...

El provaré segur!!! Només de llegir la recepta ja em cau la baba...

Teresa ha dit...

Anna, a tu que t'agrada tant el formatge no et perdis la següent recepta que penjaré. No té desperdici :)