Per més voltes que hi dono no aconsegueixo trobar cap postres típic de Festa Major... i mira que de dolços n’hi a cabassos! Ja fa anys i panys a casa vàrem decidir posar-hi remei i després de triar i remenar ens vàrem decantar pel braç de gitano per endolcir tan assenyalat dia.
Si us animeu, és bufar i fer ampolles i de ben segur que els de casa se’n lleparan els dits.
A part del que veieu, per aquest any també he preparat un braç de nata i yema cremada, però això ja són figues d’un altre paner...
Ingredients
Per la planxa de pa de pessic
- 3 ous
- 130 g de sucre
- 120 g de farina
- 45 ml d'aigua
- 1 culleradeta de cacau en pols
- suc de taronja
Per la trufa
- 500 ml de nata per muntat
- 30 g de cacau en pols
- 30 g de sucre
Procediment
Per la planxa de pa de pessic
- Batre els ous juntament amb el sucre fins que blanquegin una mica
- Afegir-hi l'aigua a poc a poc
- Afegir la farina tamisada i mesclar suaument perquè no baixi gaire
- Separar una mica de massa i barrejar el cacau. Posar aquesta mescla dins una mànega pastissera i fer dibuixos sobre un paper vegetal. Congelar-ho.
- Abocar la resta de massa sobre el dibuix i allisar amb una espàtula perquè quedi un gruix uniforme
- Enfornar a 180º durant uns 6 o 8 minuts.
- En calent retirar el paper vegetal i enrotllar la planxa amb un drap humit fins que es refredi. El costat bonic ha de quedar de cara al drap.
Per la trufa
- Semi muntar la nata dins un bol
- Afegir el cacau tamisat i el sucre
- Acabar de muntar i reservar a la nevera
Muntatge
- Desenrotllar amb compte la planxa
- Amb l'ajuda d'un pinzell impregnar-la de suc de taronja (si només és per adults es pot fer amb licor)
- Col·locar la trufa al llarg d'un dels extrems de la planxa i cargolar
- Tallar les puntes i servir
Bona Festa Major!
1 comentari:
Quina bona pinta Tere!!!!!!!
jo el vull provar, els altres que dius que has fet no em van tant, pero aquest.... mmmmmmmmmmm bona festa major!!1
LaU
Publica un comentari a l'entrada