19 d’ag. 2011

Braç de gitano de trufa

Per més voltes que hi dono no aconsegueixo trobar cap postres típic de Festa Major... i mira que de dolços n’hi a cabassos! Ja fa anys i panys a casa vàrem decidir posar-hi remei i després de triar i remenar ens vàrem decantar pel braç de gitano per endolcir tan assenyalat dia.
Si us animeu, és bufar i fer ampolles i de ben segur que els de casa se’n lleparan els dits.
A part del que veieu, per aquest any també he preparat un braç de nata i yema cremada, però això ja són figues d’un altre paner...




Ingredients
Per la planxa de pa de pessic
  • 3 ous
  • 130 g de sucre
  • 120 g de farina
  • 45 ml d'aigua
  • 1 culleradeta de cacau en pols
  • suc de taronja
Per la trufa
  • 500 ml de nata per muntat
  • 30 g de cacau en pols
  • 30 g de sucre
Procediment
Per la planxa de pa de pessic
  • Batre els ous juntament amb el sucre fins que blanquegin una mica
  • Afegir-hi l'aigua a poc a poc
  • Afegir la farina tamisada i mesclar suaument perquè no baixi gaire
  • Separar una mica de massa i barrejar el cacau. Posar aquesta mescla dins una mànega pastissera i fer dibuixos sobre un paper vegetal. Congelar-ho.
  • Abocar la resta de massa sobre el dibuix i allisar amb una espàtula perquè quedi  un gruix uniforme
  • Enfornar a 180º durant uns 6 o 8 minuts.
  • En calent retirar el paper vegetal i enrotllar la planxa amb un drap humit fins que es refredi. El costat bonic ha de quedar de cara al drap.
Per la trufa
  • Semi muntar la nata dins un bol
  • Afegir el cacau tamisat i el sucre
  • Acabar de muntar i reservar a la nevera
Muntatge
  • Desenrotllar amb compte la planxa
  • Amb l'ajuda d'un pinzell impregnar-la de suc de taronja (si només és per adults es pot fer amb licor)
  • Col·locar la trufa al llarg d'un dels extrems de la planxa i cargolar
  • Tallar les puntes i servir
Bona Festa Major!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Quina bona pinta Tere!!!!!!!
jo el vull provar, els altres que dius que has fet no em van tant, pero aquest.... mmmmmmmmmmm bona festa major!!1


LaU