Després del primer intent frustrat de fer catànies, arriba triomfal la versió 2.0. Us asseguro que a casa van desaparèixer sense ni adonar-nos-en. Res a veure amb les originals, però com que sóc més tossuda que una mula prometo que hi haurà una versió millorada.
Ingredients:
- 200 g d'ametlles marcones
- 150 g de sucre llustre
- 130 g de xocolata blanca
- 45 g de mantega
- cacau en pols
Procediment:
- Torrar les ametlles marcones al forn a 150º i anar remenant de tant en tant.
- Posar el sucre i la meitat de les ametlles torrades en un cassó a foc lent i no parar de remenar fins que es caramelitzi.
- Just en aquest moment afegir 15 g de mantega perquè les ametlles es separin entre elles.
- Abocar la mescla sobre un paper de forn o una làmina de silicona i separar les ametlles abans que es refredi el caramel. Reservar.
- Fondre al bany maria la xocolata blanca, la mantega i el sucre.
- Triturar la resta d'ametlles i afegir-les a la xocolata blanca.
- Deixar refredar i quan es pugui treballar bé amb les mans recobrir les ametlles caramelitzades amb el praliné.
- Un cop llestes passar-les per cacau pols.
Nota: aneu amb compte amb el caramel calent que crema moltíssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada