10 d’ag. 2011

Catànies 2.0



Després del primer intent frustrat de fer catànies, arriba triomfal la versió 2.0. Us asseguro que a casa van desaparèixer sense ni adonar-nos-en. Res a veure amb les originals, però com que sóc més tossuda que una mula prometo que hi haurà una versió millorada.


Ingredients:

  • 200 g d'ametlles marcones 
  • 150 g de sucre llustre
  • 130 g de xocolata blanca
  • 45 g de mantega
  • cacau en pols
Procediment:
  • Torrar les ametlles marcones al forn a 150º i anar remenant de tant en tant.
  • Posar el sucre i la meitat de les ametlles torrades en un cassó a foc lent i no parar de remenar fins que es caramelitzi. 
  • Just en aquest moment afegir 15 g de mantega perquè les ametlles es separin entre elles.
  • Abocar la mescla sobre un paper de forn o una làmina de silicona i separar les ametlles abans que es refredi el caramel. Reservar.
  • Fondre al bany maria la xocolata blanca, la mantega i el sucre. 
  • Triturar la resta d'ametlles i afegir-les a la xocolata blanca.
  • Deixar refredar i quan es pugui treballar bé amb les mans recobrir les ametlles caramelitzades amb el praliné.
  • Un cop llestes passar-les per cacau pols.

Nota: aneu amb compte amb el caramel calent que crema moltíssim!