5 d’ag. 2011

Gelat de vainilla light



Doncs sí, desprès de buscar i buscar he trobat el gelat ideal! Es pot fer a casa sense masses complicacions, i a més a més és light; es pot demanar més?
A diferència d'aquest, la majoria de gelats porten nata (que conté 33% de matèria grassa), rovells, llet condensada... Per mi ha estat un gran descobriment que la llet evaporada (8% de mg) també munti :) Si el proveu segur que repetireu

Ingredients
  • 1 pot de llet evaporada (410 g)
  • 1 beina de vainilla
  • 80 g de sucre
Procediment
  • Escalfar la llet evaporada dins un cassó sense que arribi a bullir.
  • Obrir la beina de vainilla i treure amb la punta d'un ganivet totes les llavors. Barrejar tant la beina com les llavors amb la llet i deixar infusionar mitja hora.
  • Colar la llet i reservar-la en un bol al congelador durant una hora
  • Muntar la llet semicongelada amb l'ajuda d'una batedora elèctrica fins que dobli el seu volum
  • Quan estigui muntat afegir el sucre cullerada a cullerada sense deixar de batre
  • Quan tingui una textura cremosa posar al congelador
  • Cada hora treure-ho del congelador i tornar a batre. Amb dues o tres vegades n'hi haurà prou.

Nota: si voleu fer un gelat més de sofisticat, podeu afegir-hi fruits secs caramelitzats, encenalls de xocolata, trossets de galeta oreo esmicolada...


Per decorar he fet una tulipa de xocolata pintant un paper de magdalena per la part interior amb xocolata negra fosa al microones. Si feu varies capes i deixeu refredar entre elles us quedarà perfecte i podreu retirar el paper un cop estigui fred de congelador. 
La combinació de vainilla i xocolata queda boníssim, però llavors ja no és tant light...