14 de set. 2011

New York Cheesecake

Aquest va ser el primer pastís de formatge que vaig tastar... És curiós però m'encanta cuinar receptes que no sé quin gust haurien de tindre! Em va agradar tant que si en trobo a la carta d'algun restaurant sempre en demano 
La New York Cheesecake té una textura diferent a la resta de pastissos de formatge, però no us sabria dir quin és més bo




Ingredients:
Per la base

  • 20 galetes maria
  • 1 nou de mantega
  • 1 raig de llet
Per la crema de formatge

  • 450 g de Philadelphia
  • 3 culleradetes de farina
  • 125 g de sucre
  • 100 ml de nata per muntar
  • 2 ous
  • 1 clara d'ou
Per la cobertura

  • 1 pot de melmelada de maduixa
  • 200 ml d'aigua
  • 1 sobre de gelatina neutra
Procediment:
Per la base

  • Triturar les galetes maria fins que quedin com sorra
  • Dins un got escalfar la llet i la mantega al microones
  • Barrejar-ho tot i cobrir el cul d'un motlle desmuntable
Per la crema de formatge

  • En un bol posar el sucre, la Philadelphia i la nata i batre amb la batedora el elèctrica fins que quedi homogeni
  • Afegir la farina i tornar a batre, però no amb excés
  • Afegir els ous i la clara un a un mentre anem batent 
  • Abocar la massa sobre la base i enfornar amb el forn preescalfat a 200ºC durant 10 minuts
  • Passada aquesta estona reduir la temperatura a 90ºC i deixar-lo mitja hora més
Per la cobertura


  • Escalfar l'aigua dins un cassó juntament amb la melmelada sense parar de remenar
  • Quan estigui ben líquida afegir el sobre de gelatina i remena fins que es dissolgui.
  • Retirar del foc i quan estigui tebi ( un quart d'hora aprox) abocar damunt la crema de formatge
Nota: Per tal que la capa de gelatina quedi ben adherida a la crema de formatge, podeu fer unes ratlles amb la formquilla a la crema abans d'abocar-hi la cobertura. 
Per decorar he utilitzat fruits vermells però és un pastís tan bonic per ell sol que no hauria calgut.