25 d’oct. 2011

"Yema"

Si, si, ja sé que segons l'Optimot i el Termcat n'hauria de dir crema o rovell d'ou, però cap de les dues m'acaben de convèncer... Perdoneu els puristes de la llengua que d'aquesta elaboració en digui yema.


Totes les receptes que sempre havia trobat eren molt complicades; però aquesta és ràpida, fàcil i no té res a envejar de les altres. Si voleu saber l'autor de la recepta original cliqueu aquí.
























Ingredients: (Per un cobrir un braç de gitano)

  • 3 ous
  • sucre (el mateix pes que el dels ous sense la closca. aprox. 220g)
  • 15 g de farina de blat (maizena)
  • 90g d'aigua
  • colorant per paella

Procediment:

  • Batre el ous una mica i barrejar-los amb l'aigua
  • Passar la mescla per un colador per tal de retirar la gallada
  • Barrejar el sucre i la farina de blat
  • Mesclar-ho tot en un cassó i portar-ho al foc
  • Remenar tota l'estona amb un batedor manual com si féssim crema
  • Al final de la cocció s'hi pot afegir una mica de colorant per augmentar-me el color.
  • Quan la yema qualli, retirar del foc i escampar sobre una superfície freda.
  • Deixar refredar completament i guardar en un pot dins la nevera fins que s'usi