29 d’oct. 2011

Braç de gitano de nata

Després de gairebé mig any de la Festa Major, aquí teniu el braç de gitano que feia parella amb el de trufa. Els de casa el tenim més que paït; però la veritat és que va agradar molt a tothom i no en vam deixar ni les molles.




Ingredients:
Per la planxa de pa de pessic
  • 3 ous
  • 130 g de sucre
  • 120 g de farina
  • suc de taronja
Per la nata
  • 400 g de nata per muntar 
  • 60 g de sucre
Per la yema: clica aquí

Procediment
Per la planxa de pa de pessic
  • Separar les clares i els rovells.
  • Muntar les clares amb la meitat del sucre
  • Muntar els rovells amb la resta de sucre i mesclar-ho amb les clares
  • Afegir la farina tamisada i mesclar suaument perquè no baixi gaire
  • Posar la massa dins un motlle rectangular i la safata del forn i enfornar a 180º durant 6 o 8 minuts
  • En calent, enrotllar la planxa amb un drap humit i deixar refredar.
Per la nata:
  • Muntar la nata ben freda amb l'ajuda d'una batedora elèctrica i quan estigui semimuntada afegir el sucre.
  • Perquè la nata quedi ben ferma, s'hi pot afegir una culleradeta de quallada en pols.

Muntatge:

  • Desenrotllar la planxa de pa de pessic amb compte
  • Impregnar-la amb una mica de suc de taronja 
  • Abocar la nata muntada al llarg d'un dels extrems i caragolar.
  • Escampar la yema per sobre i tallar les puntes del braç.
Nota: En aquest cas, vaig escampar una mica de sucre per sobre la yema i ho vaig cremar amb un soplet (en català correcte bufador). La decoració la vaig fer amb una mica de xocolata negra previament desfeta al microones.