19 de gen. 2012

Mousse de llimona


Encara que per la manca de receptes ho sembli, no m'he passat totes les vacances de Nadal sense entrar a la cuina... M'he entretingut a fer torrons: de xocolata i avellanes, de Suchard, de coco , de massapà i de "yema cremada". 
Encara que no fossin massa presentables eren ben bons; a excepció dels de "yema cremada",  que els anomeno així perquè algun nom han de tindre, però la veritat és que ha estat un fracàs :(.
Com que sóc tossuda que una mula guaita, i encara que les quatre últimes proves no hagis sortit, seguiré intentant-ho tot el que queda d'any; potser al Nadal de l'any que ve ja els puc ensenyar!

A falta de recepta de torrons de yema, avui penjo una mousse molt fresqueta que sempre em surt bona.



Ingredients: (motlle de 24 cm de diàmetre)
Per la base
  • 20 galetes maria
  • 50 g de mantega
  • un raig de llet
Per la mousse
  • 5 ous 
  • 150 g de sucre
  • 1'2 dl de suc de llimona
  • Pell ratllada de dues llimones
  • 6 fulles de gelatina (10 g)
  • 200 ml de nata per muntar
Per la yema de llimona
  • 80 ml de suc de llimona
  • 80 g de sucre
  • 1 ou
  • 8 g de farina de blat (Maizena)
  • uns dauets de mantega

Procediment
Per la base de galeta
  • Triturar les galetes fins que quedin com sorra
  • Dins un got escalfar la llet i la mantega al microones
  • Barrejar-ho tot i cobrir el cul d'un motlle desmuntable
Per la mousse:
  • Posar en remull les fulles de gelatina
  • Separa les clares i els rovells
  • En un cassó posar el sucre, els rovells, un pessic de sal, el suc de llimona i la pell ratllada. Coure-ho a foc molt lent durant uns 25 minuts sense que arribi a bullir.
  • Retirar del foc i afegir les fulles de gelatina escorregudes. Remenar fins que es dissolguin i reservar tapat amb film fins que la mescla estigui tèbia.
  • Muntar les clares a punt de neu i reservar
  • Muntar la nata i afegir-hi la crema de llimona amb moviments suaus amb l'ajuda d'una espàtula
  • Afegir-hi les clares i mesclar molt suaument
  • Abocar dins el motlle i reservar a la nevera fins que qualli (unes 4 o 5 hores)
Per yema de llimona:
  • Escalfar el suc de llimona i reservar
  • En un cassó barrejar el sucre, l'ou i la farina de blat fins que estigui homogeni. 
  • Afegir-hi el suc calent i dur al foc sense deixar de remenar fins que bulli. Quan arranqui el bull s'espessarà com una crema pastissera
  • Un cop fora del foc afegir els dauets de mantega i mesclar fins que es disolguin. Deixar refredar.
  • Abocar sobre la mousse i deixar refredar completament.


Nota: Si voleu donar un gust més intens de llimona, però que no sigui molt àcid, en lloc d'augmentar la quantitat de suc de llimona, poseu-hi més pell ratllada.
Podeu congelar aquesta mousse tot just acabada de fer i a l'hora de treure el motlle us quedarà perfecte. A l'hora de servir és millor deixar descongelar.