Sempre que tinc convidats a casa o vaig a
cals amics a sopar, m'agrada dur algún dolç. He de confessar que de vegades els
planyo perquè són els conillets d’índies, però en algunes ocasions demanen el
pastís a la carta i poden ser els més crítics dels gurmets. Jo, em passo tot el
sopar esperant l'hora de les postres i quan les treuen a la taula m'agrada
veure la cara dels més llaminers. Però el moment més emocionant és quan els
altres començals proven la primera mossegada i me'n donen el vistiplau. Tot
l'esforç d'escollir la recepta, elaborar-la curosament i presentar-la ha valgut
la pena :)
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full
- 400 ml de nata per muntar
- 150 g de sucre
- 1 ou
- Sucre llustre
- Xocolata negra
Procediment
- Amb un ganivet, tallar a tires de 2 centímetres la pasta de full
- Embolicar cada tira en un motlle en forma de con
- Pintar amb ou batut cada con i enfornar-ho durant 10 minuts a 180º. Escalfar el forn prèviament.
- Muntar la nata amb l'ajuda d'un batedor elèctric. Afegir-hi el sucre i reservar a la nevera
- Dins un bol, desfer la xocolata al microones i pintar les puntes d'uns quants cons i deixar que endureixi.
- Farcir els cons de nata amb l'ajuda d'una manega pastissera
- Empolsinar la resta amb sucre llustre i servir
Nota: aquest cop vaig omplir tots els cons de nata, però també es pot fer de trufa, crema... i fins i tot amb un farcit salat.
En cas de no tindre motlles en forma de con, es poden fer amb l'ajuda de paper d'alumini.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada